Kako se riješiti celulita

Celulit pretežno pogađa žene te čak i mršave žene mogu imati celulit, odnosno rupičasto tkivo nalik kori naranče. Celulit se s godinama samo pogoršava. Međutim, postoje određene tehnike i lokalizirani tretmani koji mogu pomoći problematičnim područjima.

Što je celulit?

Celulit je ishod povećanih masnih stanica uzrokovan prevelikim brojem masnih globula koje povlače okolno tkivo i oblikuju rupice. U koži je prisutan i gubitak kolagena, oblikovanje čvrstog vezivnog tkiva i lokalizirano popuštanje tekućina.

Kako se riješiti celulita?

Zdrava prehrana

Zdrava prehrana je iznimno važna kod rješavanja celulita. Izbacivanje rafiniranog šećera i prerađenih proizvoda igra ključnu ulogu u borbi protiv celulita. Cjelovita biljna prehrana koja se sastoji od voća, povrća, mahunarki, cjelovitih žitarica, sjemenki i orašastih plodova donijet će zdravlje i vitalnost cijelom organizmu. Agrumi su naročito dobri u borbi protiv celulita.

Tjelesna aktivnost

Tjelesna aktivnost je važna kako bi potaknuli cirkulaciju i pospješili izlučivanje toksina. Tjelesna neaktivnost i sjedilački način života pogoduju nastanku celulita.

Suho četkanje kože

Rukavicu ili četku za suho četkanje kože koristite prije svakog tuširanja. Ova rukavica ima na sebi djeliće koje grebu. Koristi se na suhoj koži, po cijelom tijelu, počevši od stopala, pa gore prema srcu. Usredotočite se na bedra, bokove, stražnjicu i trbuh. Namjera je potaknuti cirkulaciju limfe i potaknuti sintezu kolagena u koži. Koža će biti svježa, sjajna i čvrsta.

Ručna masaža

Masažu treba izvoditi čvrstim i jakim pokretima. Pokreti se trebaju kretati prema srcu odozdo prema gore, dok se stražnjica masira kružnim pokretima u smjeru kazaljke na satu. Takvi intenzivni pokreti rukama potiču cirkulaciju i limfnu drenažu. Dovoljno je 15 do 20 minuta ručne masaže svaki dan. Masirati možete sa anticelulitnim uljima kao što je eterično ulje ružmarina ili eterično ulje sjemenki kopra koje se razrjeđuje u kokosovom ulju.

Eterično ulje sjemenki kopra

Estrogen se smatra glavnim krivcem za celulit, pa je sjeme kopra, koji posjeduje estrogensku aktivnost. Eterično ulje sjemenki kopra razrijedite u kokosovom ulju tako da 30 kapi eteričnog ulja kopra dodate u 100 ml lagano zagrijanog kokosovog ulja. Ohladite, držite u spremniku sa širokim grlom i svakodnevno koristite za masažu dijelova koje su zahvaćeni celulitom. Kopar je vrlo moćan pokretač proizvodnje elastina, zbog čega smanjuje proširene vene i podočnjake. Elastin omogućava masnim stanicama zahvaćenim celulitom da povrate čvrstoću.

Jabučni ocat

Jabučni polifenoli pokreću akvaporine koji su odgovorni za smanjenje masnoća i hidratiziranje kože. Također stimuliraju i akvagliceporine koji dopuštaju višku vode i masnoće da izađu iz stanice. Jabučni ocat se već dugo koristi kao narodni lijek koji pomaže u gubljenju sala, a nova istraživanja to potvrđuju. Jabučni polifenoli su iznimno učinkoviti u uklanjanju masnoća, povećanju sinteze bjelančevina u mišićima, poboljšavaju zategnutost i rast mišića i povećanje snage. Jabuke uključite u prehranu, a jabučni ocat primjenjujte razrijeđenog s vodom lokalno direktno da kožu na područja zahvaćena celulitom.

Zdrava prehrana, tjelesna aktivnost i aktivan način života su ključni kako za cjelokupno zdravlje tako i za riješavanje problema s celulitom. Uz suho četkanje kože, masaže i eterična ulja čine dobitnu kombinaciju za uklanjanje masnih naslaga i zdravu i čvrstu kožu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error

Sviđa Vam se? Podijelite :)