Tjelovježba Treninzi i vježbe

Vježbe za trbuh

Snažan trup je izuzetno važan kako bi se mogli efikasno kretati u svakodnevnom životu. Vježbe za trbuh ne moraju biti komplicirane, već jednostavne i učinkovite. Ako ste čuli izraz poput Trbušnjaci se prave u kuhinji i zanima Vas što je važnije za trbušne mišiće – vježbanje ili zdrava prehrana – u ovom tekstu ćete pronaći odgovor.

Kako do trbušnjaka

Odgovor je – oboje! Ne možete imati trbušnjake ako samo sjedite na kauču i ne vježbate mišiće, kao što ih ne možete imati ni ako vježbate i jedete nezdravu hranu svaki dan. Trebate imati jednaki udio vježbanja i prehrane kako bi vidjeli trbušnjake.

Kako smanjiti postotak masnog tkiva

Svi mi imamo trbušne mišiće, samo što se ponekad ne vide od potkožnog masnog tkiva na predjelu trbuha. Ako želite vidjeti svoje trbušne mišiće, morate imati nizak postotak masnog tkiva. Ako želite smanjiti postotak masnog tkiva, morat ćete osim zdrave prehrane unositi manje kalorija nego što potrošite. Iako će vježbe za trbušne mišiće učvrstiti trup, potrebno je fokusirati se i na kardio vježbe nekoliko puta tjedno kako bi povećali potrošnju kalorija.

Jedite puno cjelovite i svježe biljne hrane – voća i povrća, cjelovitih žitarica, mahunarki, sjemenki i orašastih plodova. Izbacite rafiniranu i procesuiranu hranu poput mesnih prerađevina, pekarskih proizvoda, gotovih zapakiranih proizvoda, grickalica, slatkiša, rafiniranog bijelog šećera i alkohola. Prije izvođenja vježbi za trbuh, kao i bilo kojih drugih vježbi, nemojte ništa jesti najmanje 2-3 sata prije ako ste konzumirali lagan obrok, kako bi mogli izvesti cijeli opseg vježbe i kako Vam ne bi pozlilo.

Kada raditi vježbe za trbuh

Vježbe za trbušne mišiće radite u sklopu treninga s vježbama i za druge mišićne skupine, ili na kraju treninga snage ili kardio treninga jer je trbušna mišićna skupina premala i nećete potrošiti dovoljno kalorija ako budete radili samo vježbe za trbuh. Dok vježbate važno je držati pravilnu formu i vježbe izvoditi polako i kvalitetno, radije nego brzo i neučinkovito.

Pogledajte VIDEO vježbe za čvrst i ravan trbuh:

Pogledaj još

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)