Napitci

Domaći napitak protiv cista

Domaći napitak protiv cista

Ciste su vrećice membranskog tkiva koje mogu biti ispunjene tekućinom, zrakom ili drugim tvarima. Mogu rasti bilo gdje u tijelu ili ispod kože. Pročitajte recept za domaći napitak protiv cista.

Kako prepoznati ciste

Cista se može pojaviti kao kvrga na koži ili kao mala nakupina direktno ispod kože. Međutim, neke ciste ne možete osjetiti ni vidjeti jer rastu unutar tijela, ali one mogu uzrokovati druge simptome. Na primjer, ciste na jajnicima koje su posljedica sindroma policističnih jajnika mogu uzrokovati probleme s reproduktivnom funkcijom jajnika ili ciste na bubregu koje su posljedica policistične bolesti bubrega, mogu uzrokovati probleme s radom bubrega.

Ciste obično rastu polako i imaju glatku površinu. Većina cista je benigna. Mogu biti sitne ili vrlo velike, s bolovima ili bez njih. Mogu uzrokovati problem ako su inficirane, naslonjene na živac ili krvnu žilu, rastu na osjetljivom području ili utječu na funkciju organa. U nekim slučajevima ciste nestanu same od sebe.

Napitak za ciste

Sastojci:

  • Pola litre medicinskog alkohola (postotak nije bitan)
  • Pola kile domaćeg meda
  • 0,75 litara crnog vina (po mogućnosti nekog kvalitetnog)
  • Pola kile kave od cikorije (primjer: kavovina Divka, Kneipp i sl.)
  • 150 grama listova aloe vere bez bodlji (biljku ne zalijevati sedam dana prije branja listova)

Priprema:

Listove aloe vere očistiti od bodlji i izblendati u blenderu. Dodati ostale sastojke i dobro promiješati. Staviti smjesu u teglu od 3 litre, zatvoriti i ostaviti na tamnom i hladnom mjestu dva tjedna. Nakon što odstoji, procijediti smjesu i staviti u staklene boce. Dobiveni napitak piti jednu žlicu jedan do dva sata prije obroka tri puta dnevno. Bitno je napitak ne miješati s hranom. Preporuča se uzeti dvije doze ovog napitka kako bi se riješili cista.

Kako spriječiti nastanak cisti

Ciste, kao i druge bolesti, možemo spriječiti promjenom životnih navika prema zdravijem načinu životu. Unošenjem hranjivih tvari kroz zdravu i pravilnu prehranu, poticanje cirkulacije kroz vježbanje i tjelesnu aktivnost, kao i uspješno nošenje sa stresom i zdrav emocionalni i društveni život će prevenirati bolesti i biti preduvjet za dugovječan, ispunjen i vitalan život.

Čuvarkuća i med protiv cista i mioma

Pogledaj još

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

[instagram-feed]