Zašto se hraniti zdravo

Svi znamo da je zdrava hrana dobra za naše tijelo, ali zašto se uopće hraniti zdravo i zašto izabrati zdravi način života? Razlozi zbog kojih radimo ono što radimo su ključni za motivaciju i uspjeh u bilo kojem području. U nastavku Vam navodimo samo neke od razloga zašto uvesti zdrave promjene u svoj svakodnevni život.

Bez brojanja kalorija

Zaboravite na dijete i brojanje kalorija. Život nije u matematičkim izračunima savršenih omjera makronutrijenata i ustručavanju. Kada jedete zdravo, imate na raspolaganju obilje svježeg šarenog voća i povrća. Ne morate više biti neprestano gladni, osjećati se zakinuti i paziti na svaki zalogaj. Zdrava cjelovita hrana u suštini ima manje kalorija od nezdrave hrane i veću količinu vlakana pa samim time možete uživati u obilnijim porcijama. Kada jedete zdravu hranu, zaista je lako dostići Vašu idealnu težinu i ostati u formi dok uživate u svakom obroku punim plućima.

Ravnoteža

Kada živite zdravim načinom života, prirodno ćete osjetiti ravnotežu u vlastitom životu jer hranite svoje tijelo iz dana u dan obiljem nutrijenata. Zaista je točna ona izreka “Ono si što jedeš.” Zdrava hrana Vam omogućuje da se volite iznutra. Kada jedete nezdravu hranu, često imate loš dan jer ste se najeli nečega što niste željeli i stalno osjećate grižnju savjesti. Uz zdravu hranu uvijek ćete se osjećati uravnoteženo i sretno iznutra i moći uživati u svakom danu.

Stabilna težina

Praćenje tjelesne težine može biti frustrirajuće i doći do točke gdje Vam gotovo diktira život. Neki ljudi se mjesecima ne važu iz straha što će vidjeti ili su opsjednuti i važu se svakog dana. Nakon vaganja često slijedi razočaranje i krivnja. Sve to razmišljanje oko težine može dominirati umom u tolikoj mjeri da Vas drži podalje da uživate radeći stvari koje želite. Kada jedete zdravo, oslobađajuće je ne brinuti oko težine i biti sretan bez obzira na to jer ćete prirodno doći do Vaše idealne težine. Ovaj način života uči Vas da se zapravo radi o tome što jedete, a ne koliko jedete.

 

Zdrava prehrana ne mora biti komplicirana, skupa, dosadna ili bezukusna. Nikada nije kasno da promijenite loše navike i počnete živjeti zdravijim, energičnijim i ispunjenim životom. Za dugotrajan uspjeh najvažniji su mali koraci jer se ne mijenjamo kada radimo nešto ponekad, mijenjamo se kada promijenimo ono što radimo svakoga dana. Za dodatan poticaj i puno kvalitetnih informacija pripremili smo e-knjigu Cjelovita biljna prehrana za početnike. Preuzmi e-knjigu OVDJE i počni živjeti zdravije još danas.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error

Sviđa Vam se? Podijelite :)