Tjelovježba

Zašto vježbati s reakcijskim svjetlima?

Reakcijska svjetla su dizajnirana za treniranje tijela i mozga, poboljšavaju vrijeme reakcije, mentalnu točnost, senzornu obradu i druge neurokognitivne atribute. Dizajnirana su za poboljšanje svih elemenata sportske izvedbe uvježbavajući vezu s onime što vide Vaše oči, onime što obrađuje mozak, i kako tijelo na to reagira. Zašto vježbati s reakcijskim svjetlima?

Reakcijska svjetla

Ona omogućuju kognitivni trening i trening brzine koji potpuno transformira način na koji treniramo i mjerimo izvedbu. Izvrsna su za sve vrste sportova poput nogometa, košarke, badmintona, borilačkih sportova, ali i za rehabilitaciju nakon ozljeda, dječjem razvoju i u radu sa umirovljenicima. Podjednako su prikladna kako za početnike, tako i za iskusne sportaše. Pomažu Vam da ojačate vezu između uma i tijela, i to na veoma zabavan način.

Zašto trenirati s reakcijskim svjetlima

  • poboljšavaju brzinu
  • poboljšavaju vrijeme reakcije
  • poboljšavaju koordinaciju
  • poboljšavaju točnost kretanja
  • poboljšavaju agilnost
  • poboljšavaju borbene vještine i brzinu udaraca
  • poboljšavaju koordinaciju ruku i očiju

Jedinstveni sportski pristup za mozak

Reakcijska svjetla stimuliraju okruženje utakmice, pokrete i kretnje kako bi sportaš razvio potrebne vještine. Na taj način sportaš razvija sposobnosti prije igranja na samoj utakmici.

Poboljšavanje hipersenzualnosti

Omogućuje korisniku stvaranje snažne veze između uma i tijela. Unaprijed definirane ili prilagođene mjerljive rutine treniraju mozak i tijelo da zajedno reagiraju u određenoj situaciji.

Usporavanje kognitivne deklinacije

Osobe koje pate od kognitivnih poremećaja suočavaju se s brojnim izazovime u senzornoj obradi. Treniranje s reakcijskim svjetlima smanjuje vrijeme reakcije, poboljšava identifikaciju, fokus i reaktivnost. Pomaže poboljšanju motoričkih i senzornih vještina korisnika. Pomaže korisnicima u prevenciji kognitivnih poremećaja povećavajući koncentraciju, kapacitet i percepciju pojedinca.

Pomoć pri rehabilitaciji

Fizioterapeuti mogu koristiti reakcijska svjetla za rehabilitaciju klijenata nakon ozljede. Klijent se može testirati na raspon pokreta, koordinaciju, snagu i opseg ozljede. Mogu pružiti pouzdane podatke koje korisniku daju jasan uvid u to gdje se klijent nalazi u fazi oporavka od ozljede. Nakon što utvrdi stopu oporavka, fizioterapeut može preoblikovati tretman za brži oporavak.

Primjer treninga s reakcijskim svjetlima:

Pogledaj još

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

[instagram-feed]