Zašto je najbolje vježbati vani?

Vježbanje na otvorenom je zabavan, besplatan i kreativan način da promijenite rutinu i poboljšate zdravlje. Vježbanjem vani doživjet ćete potpuno drugačiju avanturu i puno zdravstvenih koristi. Saznajte zašto je najbolje vježbati vani!

Poboljšava kvalitetu sna

Vježbanje vani na svježem zraku može poboljšati kvalitetu sna, ublažiti nesanicu i pomoći Vam da zaspete brže.

Smanjuje krvni tlak i otkucaje srca

Istraživanja su pokazala da vježbanje na otvorenom smanjuje krvni tlak i otkucaje srca. Isti trening možete doživjeti lakše ako ga provedete u otvorenom, za razliku od zatvorene prostorije. Stoga na otvorenom možete vježbati jače i srušiti svoj osobni rekord.

Više energije i proizvodnja vitamina D

Kada vježbate na otvorenom možete uživati u blagodatima sunca. Svježi zrak i prirodno svjetlo pojačavaju proizvodnju energije u mišićima i oksidaciju tkiva. Sunce Vas okrepljuje i podiže raspoloženje time što podiže razinu serotonina te osigurava proizvodnju vitamina D. Vitamin D smanjuje depresiju i prevenira bolesti poput raka, dijabetesa tipa 2 i srčanih bolesti.

Djeluje pozitivno na mentalno zdravlje

Tjelesna aktivnost na otvorenom može smanjiti stres, poboljšati samopoštovanje i pomoći u jačanju mentalne snage. Neka istraživanja pokazuju da vježbanje vani pokazuje 50% veći učinak na mentalno zdravlje za razliku od vježbanja u zatvorenom.

Promjene u rutini

Vani možete hodati, trčati, voziti bicikl, plivati, odraditi trening na šipkama ili trening s vlastitim tijelom. Danas postoje parkovi za vježbanje, sportski tereni, staze za trčanje ili čak obične stepenice. Nije Vam potrebna skupocjena fitness oprema. Većina vježbi s vlastitim tijelom je vrlo učinkovita jer koriste više mišićnih skupina. Trening s tjelesnom težinom poboljšat će Vašu koordinaciju, ravnotežu i mobilnost.

Više mjesta

Izađite iz napučene mračne teretane s hrpom ljudi gdje morate čekati u redu na sprave. Trening na otvorenom Vam pruža zeleno prostranstvo i puno više mjesta za kretanje. Možete ići gdje god želite i istražiti prirodu u svojoj okolini.

Besplatno je

Ne morate plaćati članarinu za teretanu, već možete besplatno otići na igrališta, u park, kraj rijeke, jezera ili mora i odraditi trening. Sve što Vam treba je odjeća za vježbanje i boca s vodom.

Vježbanje zajedno i upoznavanje novih ljudi

Na trening na otvorenom možete povesti svog partnera, prijatelje, djecu ili čak svog kućnog ljubimca. Također, većina parkova za vježbanje na otvorenom i staza za trčanje je otvorena za sve, pa uvijek možete upoznati nekog novog.

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error

Sviđa Vam se? Podijelite :)