Bosu lopta Rekviziti Tjelovježba

Vježbe s bosu loptom (VIDEO)

Vježbe s bosu loptom

Bosu lopta je izvrstan fitness rekvizit za sve vrste funkcionalnog treninga. Bosu je kratica punog naziva „both sides up” ili „obje strane gore” jer se za izvođenje vježbi mogu koristiti obje strane bosu lopte. Ako imate bosu loptu, obavezno isprobajte ove vježbe s bosu loptom!

Zašto vježbati s bosu loptom

Bosu lopta se koristi uglavnom kroz kompleksne vježbe koje aktiviraju mišiće cijelog tijela. Njihovo korištenje pri treningu razvija snagu, ravnotežu, koordinaciju i fleksibilnost, kao i aerobne i anaerobne kapacitete. Djeluje i na one mišiće koje teško pogađamo pri treningu jer nas stalno pokušava izbaciti iz ravnoteže. Također, bosu lopta može biti i odličan rekvizit za rehabilitaciju.

Koje vježbe izvoditi s bosu loptom

Kada vježbate s bosu loptom, možete izvoditi vježbe za sve dijelove tijela – za noge, trup, ruke te čak i kardio vježbe. U svim ovim vježbama, bosu lopta donosi element nestabilnosti te morate koristiti sve male mišiće trupa kako bi držali ravnotežu i kontrolirali tijelo. Što znači da ćete, koje god vježbe koristili, raditi intenzivniji trening za trup i razvijati ravnotežu. Razvijat ćete veći osjećaj svjesnosti o tijelu koji će Vam pomoći bolje kontrolirati pokrete, pozicioniranje te, u konačnici, držanje tijela i sposobnost izvođenja vježbi u pravilnoj formi.

Kako početi?

Najbolje je početi s osnovnim vježbama, te nastaviti s kompleksnijim vježbama dok postepeno razvijete stabilnost. S vremenom, početi ćete se osjećati stabilnije i moći ćete bolje kontrolirati tijelo i pokrete. Vježbe se mogu izvoditi i na jednoj i na drugoj strani bosu lopte. Ukoliko se tresete dok izvodite vježbe, znajte da je to sasvim normalno, pogotovo ako ste početnik, jer mišići pokušavaju pronaći stabilnost. Vježbe s bosu loptom mogu izvoditi i stariji ljudi, kako bi poboljšali ravnotežu i smanjili mogućnost ozljeda od pada.

Vježbe za ruke, ramena i prsa s bosu loptom

https://www.youtube.com/watch?v=yRX4raaR6M8&list=PLrRekh95MdiI-INXzbo855zPziKwOMZ8F

Vježbe za trup i leđa s bosu loptom

Vježbe za noge i stražnjicu s bosu loptom

Vježbe za cijelo tijelo:

Pogledaj još

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

[instagram-feed]