Prirodni dom Zdravlje

Prirodna sredstva za čišćenje kuhinje

Prirodna sredstva za čišćenje kuhinje

Proizvodi za čišćenje su prepuni kemikalija koje su kancerogene i štetne za zdravlje. Napravite sami prirodna sredstva za čišćenje kuhinje te unaprijedite svoje zdravlje i smanjite troškove čišćenja.

Čišćenje prozora

Napravite sredstvo za čišćenje prozora od 1 dijela alkoholnog octa i 1 dijela vode. Ako želite, možete dodati i nekoliko kapi prirodnog tekućeg sapuna. Koristite zgužvani novinski papir za pranje prozora.

Čišćenje pločica

Za pločice koristite otopinu jednakog omjera vode i alkoholnog octa. Ako imate sjajne pločice, obrišite ih vlažnom krpom umočenom u sodu bikarbonu. Nakon čišćenja pločice usjajite mekanim ručnikom.

Čišćenje drvene daske za rezanje

Drvene daske za rezanje istrljajte sokom od pola limuna pomiješanim sa 1 žlicom kuhinjske soli.

Čišćenje sudopera

Očistite sudoper otopinom od 25 grama kuhinjske soli u 300 ml vode.

Čišćenje perilice za suđe

Perilicu očistite nakon svakih 20 pranja sa 600 ml alkoholnog octa koji ulijete u odjeljak te perilicu uključite na vrelo pranje. Ako imate tvrdu vodu, tijekom svakog pranja dodajte 2 žlice sode bikarbone u odjeljak za sol kako bi izbjegli pruge zbog tvrde vode.

Čišćenje lonaca i tava

Napravite pastu od sode bikarbone tako što ćete pomiješati 4 žlice sode bikarbone i 4 žlice vode. Utrljajte pastu vlažnom krpom ili spužvicom, a zatim isperite.

Čišćenje hladnjaka

Hladnjake također očistite pastom od soda bikarbone koja će ukloniti i sve mirise iz hladnjaka.

Čišćenje čajnika

Mrlje od čaja možete ukloniti tako da napunite čajnik do vrha sa alkoholnim octom i ostaviti 1 sat. Nakon toga isperite hladnom vodom, ulijte novu vodu koju ćete prokuhati i zatim izliti.

Čišćenje mikrovalne pećnice

Pomiješajte 115 ml vode i 2 žlice soda bikarbone u posudi. Posudu stavite u mikrovalnu pećnicu i uključite na 2 minute na najvišoj temperaturi. Nakon toga prebrišite unutrašnjost.

Sva ova sredstva su učinkovita i jednostavna za napraviti. Očistite svoju kuhinju ovim prirodnim sredstvima i uživajte u pripremi svojih omiljenih zdravih poslastica u čistoj i mirisnoj kuhinji.

Prirodna sredstva za čišćenje kupaonice

Izbjegavanje kemikalija u kućanstvu

Pogledaj još

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.