Prehrana Suplementi

Konopljin protein

Konopljin protein

Konopljin protein smo prvi puta probali prije desetak godina, kada većina nije znala da postoji. Ljudi su bili skeptični, zbog načina razmišljanja o Whey proteinu iz sirutke za koga se smatra da je daleko najbolji protein, ne znajući da upravo Whey protein pun aditiva i šećera te da je dobiven iz mlijeka koje je puno kemikalija i od bolesnih krava kojima daju antibiotike i hormone. Prije mnogo godina smo bili upoznati sa prednostima ove moćne biljke konoplje, te smo jedva čekali i da konopljin protein bude dostupan za konzumiranje. U daljnem tekstu ćemo navesti prednosti konopljinog proteina.

Konoplja

Konoplja sadrži sve potrebne aminokiseline, što uključuje osam esencijalnih koje čovjekovo tijelo ne može samo izgraditi već ih trebamo konzumirati iz hrane. Također sadrži puno antioksidansa, vitamina i minerala – sadrži klorofil, željezo, kalcij, fosfor, magnezij, cink i bakar, te zato za nju možemo reći da je superhrana.

Konopljin protein u prahu ima optimalni omjer omega-6 i omega-3 masnih kiselina (3:1).

Bogat je enzimima, esencijalnim masnim kiselinama EFA i drugim tvarima koje su neophodne za pravilno funkcioniranje tijela.

Dobar je mršavljenje i općenito za zdravlje, poboljšava zdravstveni status, ne sadrži gluten. Sprječava bolesti srca i krvnih žila, poboljšava probavu, smanjuje simptome PMS-a, ublažava kožne bolesti, prevenira demenciju i Alzheimerovu bolest, jača imunitet i povećava razinu energije. Ne sadrži nikakve psihoaktivne supstance te je potpuno legalan.

Zašto je konopljin protein broj 1 protein

Konoplijn protein sadrži oko 50% proteina, što znači ako konzumirate 50 grama praha unijeti ćete 25 grama proteina. Biljni proteini pa tako i protein konoplje neće opterećivati bubrege ni kad uneste više od 50 ili više grama praha biljnog proteina, kao što je slučaj kod proteina iz sirutke. Možete ga ubacivati u smoothie, voćne sokove ili ga konzumirati sa vodom ili mlijekom. Možete ga koristiti u raznim receptima za palačinke, kruh, muffine…

Izrazito je dobar za sportaše. Ne izaziva alergije te djeluje alkalno na tijelo, snižavajući kiselost organizma. Nema efekat napuhavanja crijeva i ne stvara neugodni zadaha iz usta. Orašastog je okusa te u početku nekima možda ne odgovara, ali se brzo navikne, ipak nema umjetnih sladila…. Trebalo bi obratiti pozornost da je iz EKO uzgoja, te da ne sadrži nikakva umjetna sladila poput sukraloze (čest slučaj kod proteina sa okusima čokolade…).Protein konoplje možete nabaviti u trgovinama zdrave hrane ili još bolje možete kupiti od naših OPG proizvođača gdje ćete malo skuplje platiti ali ćete dobiti kvalitetan protein.

Konopljin protein nije jedini biljni protein, postoji i protein lana, graška, bundeve, riže..

Na osnovu svega možemo reći da je konopljin protein kao dodatak prehrani broj 1 protein.

Zdravi izvori proteina

Zdravi izvori proteina

Pogledaj još

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

[instagram-feed]