Jutarnja rutina za motivaciju i produktivnost

Vaš uspjeh određuje ono što radite svakoga dana. Svi mi imamo jutarnju rutinu, znali mi to ili ne. Problem je u tome što nas većina naših rutina ne osnažuje i ne motivira na bilo koji način. Kako bi se osjećali kada bi mogli postići još više svaki dan? Kada biste bili još više produktivni, energičniji i sretniji na dnevnoj bazi? Primijenite li ovu jednostavnu jutarnju rutinu za motivaciju i produktivnost, ona će Vam radikalno promijeniti cijeli život na bolje.

Ustati se čim zazvoni alarm

Kada zazvoni alarm, odmah ga isključite. Nemojte odgađati alarm. Iako će Vas se možda činiti primamljivo spavati još 5 do 10 minuta, kada odgađate alarm, obično se nakon toga osjećate još umornije.

Voda s limunom

Većina nas je dehidrirana u trenutku kada se probudimo. Nakon kisika, sljedeća najvažnija stvar koju naše tijelo treba je voda. Čak 70% našeg tijela je voda. Odmah nakon buđenja popijte dvije čaše vode sobne temperature s dodatkom sviježe cijeđenog soka od limuna. Voda s limunom će potaknuti probavu, djelovati antiseptički i antibakterijski i tako očistiti probavni trakt te pomoći bubrezima i mokraćnom mjehuru za čišćenje sustava od toksina.

Duhovno zdravlje

Duhovna dimenzija zdravlja je Vaša jezgra, centar, posvećenost Vašem sistemu vrijednosti. Duhovnost možete prakticirati na razne načine. Svako jutro aktivno čitajte i učite iz duhovnih knjiga – bilo da se radi o Bibliji ili nekoj drugoj duhovnoj knjizi. Možete se obnavljati i molitvom što će Vam pomoći da se osjećate preporođenim, jačim, usmjerenijim i spremnijim za služenje drugima.

4 dimenzije zdravlja

Zahvalnost

Svaki dan napišite 5 stvari na kojima ste zahvalni. Važno je da svaki dan napišete pet različitih stvari. Jedna od tih stvari neka bude osoba na kojoj ste zahvalni što je u Vašem životu – roditelji, djeca, prijatelji ili kolege s posla. Na taj način, izražavamo zahvalnost i počinjemo cijeniti i male stvari koje nas okružuju i koje često ne primjećujemo ili uzimamo zdravo za gotovo.

Pisanje ciljeva

Svako jutro napišite svoje najvažnije ciljeve. Jer, ako ne znate kuda želite ići, kako ćete stići tamo? Svakodnevno se želite prisjetiti koja je vizija i svrha Vašeg života. To je ono što nas najčešće najviše motivira i ono prema čemu težimo. Također, jednostavnim odvajanjem vremena za čitanje svoje vizije i svojih ciljeva, počet ćete se kretati prema njima.

Kako napisati i ostvariti bilo koji cilj

Planiranje akcije

Svako jutro napišite dvije najvažnije stvari koje ćete napraviti taj dan kako bi ostvarili ciljeve koje ste si postavili. Imati plan akcije Vas čini proaktivnim, umjesto reaktivnim. Ne reagirate samo na zahtjeve drugih, već svjesno osmišljavate svoj dan, krećući se u smjeru svojih ciljeva i snova, vizije za svoj život. Ne zaboravite, zaista i napraviti te dvije stvari jer bez akcije, ciljevi će ostati samo na snovima.

Motivacija

Gledajte video, slušajte podcast ili čitajte motivirajuću ili inspirativnu literaturu, nešto što će Vas potaknuti za akciju. Važno je hraniti svoj um pozitivnošću, a ne vijestima i negativnošću.

Tjelesna aktivnost

Tjelesna aktivnost ili kretanje je jedan od najjednostavnijih i najbržih načina da promijenite stanje svog uma. Emocije se stvaraju kretanjem. Način na koji koristite svoje tijelo biokemijski mijenja Vaše emocije. Tjelesnom aktivnosti počinjete preuzimati više kisika, što Vam daje više energije. Tjelesna aktivnost može biti hodanje, trčanje, vožnja biciklom, trening ili skakanje gore-dolje – bilo što, što potiče protok krvi!

Zdravi doručak

Ako se hranimo zdravo, bit ćemo energičniji, zdraviji i imat ćemo više snage za uživanje u svakom danu. Dobra hrana donosi i dobro raspoloženje za ostvarivanje svojih snova. Hrana bogata vitaminima, mineralima i antioksidansima je ključna za vitalnost i dugovječnost. Ako započnete dan sa zdravim doručkom, veća je vjerojatnost da će Vam i ostali obroci u danu biti zdravi.

Zobene pahuljice sa sjemenkama i voćem recept

Jutarnja rutina

Napravite svoju jutarnju rutinu i radite ju svakog jutra. Neka Vaša jutarnja rutina bude specifična za Vas i učinite ju nečim u čemu ćete uživati. Kada Vam zazvoni jutarnji alarm, da ga ne odgodite, već s guštom krenete u svaki novi dan.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error

Sviđa Vam se? Podijelite :)