Tjelovježba Treninzi i vježbe

Trening u paru

Trening u paru je zabavan i može Vas motivirati da date sve od sebe i trenirate jače. Partner će Vas ohrabriti i inspirirati te uvesti promjenu u Vašu fitness rutinu. Uz to, provest ćete kvalitetno vrijeme sa svojim parterom, bilo da se radi o prijatelju, ljubavnom partneru ili poznaniku iz teretane.

Zašto vježbati s partnerom?

  • više ćete uživati u vježbanju
  • postoji manja mogućnost od ozljeda jer Vas partner može ispravljati
  • smanjit ćete razinu stresa
  • više ćete se truditi tijekom treninga
  • manja je šansa da ćete odustati kada dogovorite trening s partnerom
  • izaći ćete iz kolotečine, pogotovo ako kada vježbate sami ponavljate iste vježbe

Kako vježbati u paru?

Treninzi u paru Vam omogućuju dodatnu dozu energije i drugačiji način opterećenja mišića.

  • odaberite partnera koji je na sličnoj fitness razini – to će olakšati izvođenje vježbi i oboje ćete odraditi dobar trening
  • pazite na formu – kada radite vježbe u paru morate dodatno pripaziti na koji način izvodite vježbe
  • vježbe s vlastitom težinom u ili s težinom svoga partnera mogu biti teže zbog pokreta koje izvodi partner – ako ste početnici, pokušajte prvo vježbati s elastičnom trakom ili medicinkom

Ako vježbate s partnerom tko ne dijeli sličnu predanost fitnessu, to može biti distrakcija ili čak odvraćanje. Ako je Vaš partner na drugačijoj razini zdravlja, kondicije ili sposobnosti, trening Vam može biti preslab ili prejak.

Koji trening izabrati kada vježbate u paru?

Izaberite 6-8 vježbi i odradite 3 serije ili kruga. Vježbe možete raditi na broj ponavljanja (12-15) ili na vrijeme (30-60 sekundi). Ne zaboravite se zamijeniti u vježbama u kojima partner i Vi izvodite različite vježbe ili u kojima vježbu izvodi samo jedan partner. S partnerom možete raditi trening snage ili kardio trening. Možete odraditi i zagrijavanje i istezanje u paru.

Partner u vježbanju pruža Vam snažnu kombinaciju podrške, odgovornosti, motivacije i, ponekad, zdrave konkurencije. Partner Vas može motivirati da napravite još jedan set, nastavite kada želite odustati i kada se osjećate da Vam je dosta.

 

Pogledaj još

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)